De Minor Online Communicatie

Het derde jaar van mijn opleiding Small Business & Retail Management bestond uit de stage en de minor. Tijdens mijn stage merkte ik dat ik tijdens mijn eerste twee jaren weinig tot geen les heb gekregen in online communicatie. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om de minor Online Communicatie te volgen. De minor bestaat uit het schrijven van een adviesrapport voor een ondernemer en 8 blogs die te vinden zijn op deze wordpress website. Wekelijks kregen we een onderwerp die te maken had met online communicatie. We moesten dan met de projectgroep een opdracht maken voor de opdrachtgever met betrekking tot het onderwerp van die week. Aan het einde van de week werd deze opdracht ingeleverd of gepresenteerd.

mediatest-2

Het adviesrapport

Na een mislukte samenwerking van een aantal weken met Bongers Vastgoed is er wederzijds besloten om een punt achter de samenwerking te zetten. Hierna is mijn projectgroep opgedeeld onder de andere projectgroepen en kwam ik bij Zigt Makelaardij & Hypotheekadvies. Samen met vier medestudenten hebben we onderzocht hoe de online bekendheid van Zigt kan groeien. We hebben de input van de colleges gebruikt maar ook zelf desk- en fieldresearch gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een mooi adviesrapport voor Zigt.

De gastsprekers

Tijdens de minor hebben we colleges gekregen van veel verschillende gastsprekers die elk gespecialiseerd waren in een onderdeel van online communicatie. Doordat zij zelf expert waren op dat gebied waren de colleges erg interessant. Zo kregen we een gastcollege van Nino Adams, eigenaar van Thuisvaccinatie.nl. Toevallig heb ik vorig jaar bij deze website mijn inentingen gedaan voor mijn vakantie. In dit blog wordt er dieper op dit college ingegaan. Als laatste was de interessantste gastspreker toch wel Marco Derksen, eigenaar van Marketingfacts. Een website die ik tijdens mijn eerdere projecten en stage veel gebruikt heb. Het is mooi om die zien wie de persoon achter deze website is en hoe het bedrijf gegroeid is.

MarcoDerksen
Marco Derksen

The Next Web Conference

In een van de laatste weken van de minor zijn we naar The Next Web Conference geweest in Amsterdam. Dit was toch wel het hoogtepunt van de minor. Twee dagen conferentie met een overnachting in Amsterdam. Erg veel internationale sprekers van grote bedrijven. Meer informatie over de conferentie heb ik verteld in mijn vorige blog.

Conclusie

Als ik terugkijk op deze minor kan ik concluderen dat ik een juiste keuze heb gemaakt. Ik heb deze minor gekozen om mijn kennis over online communicatie te vergroten en dit is zeker gelukt. Ondanks de wisseling in de projectgroep en het beëindigen van de samenwerking met Bongers Vastgoed heb ik met mijn projectgroep toch een mooi adviesrapport geschreven. Verder vond ik het interessant om niet iedere keer de zelfde docent te hebben maar verschillende gastsprekers die gespecialiseerd waren in verschillende aspecten van de online communicatie. Ik kan iedereen deze minor aanbevelen!


Plaats een reactie